دفاع پایان نامه اولین دانشجوی رشته علوم سلولی کاربردی کشور

به گزارش روابط عمومی دانشکده فناوریهای نوین، خانم سایه حاجی قاسملو عنوان اولین دانشجوی دکتری تخصصی (PhD)  علوم سلولی کاربردی کشور در تاریخ سه شنبه ۳ بهمن۹۶ از پایان نامه خود با موضوع « مقایسه اثر درمانی سلول بنیادی مزانشیم و داروی سورافنیب به تنهایی و همزمان  در مدل موشی سرطان کبد» دفاع کرد و فارغ التحصیل شد. لازم به ذکر است که آقایان دکتر جواد وردی، دکتر سعیدرضا پاکزاد و دکتر جعفر آی به عنوان اساتید راهنما و دکتر  صمد محمدنژاد به عنوان استاد مشاور این پایان نامه بودند.

خانم حاجی قاسملو در حین دفاع از پایان نامه خود توضیح داد که کبد مهمترین غده بدن است که فعالیتهای متابولیکی بسیاری دارد.سالانه صدها هزار نفر در دنیا به دلیل ابتلا به سرطان کبد جان خود را از دست میدهند. با توجه به عدم کارایی مناسب درمانهای موجود استفاده از درمانهای ترکیبی ، و در راس آنها استفاده از سلول درمانی اقدام مهم و مناسبی در این زمینه می باشد. این مطالعه  به صورت پیش بالینی بوده، و از سلول مزانشیم به همراه داروی سورافنیب برای درمان و کنترل سرطان کبد در مدل موشی nude استفاده شده است.

ایشان در خصوص نتیجه و دستاورد پژوهش خود اشاره کرد که استفاده از سلول درمانی یکی از جدیدترین روشهای درمان در دنیاست،مخصوصا استفاده از سلول مزانشیم که با کمترین دست‌‌ورزی همراه است به وفور در سطح دنیا مورد استفاده قرارمی گیرد.نتایج تستهای مولکولی و بافت شناسی ما نشان دهنده کارایی بهتر سلول درمانی  در کنترل بیماری  است.