به مناسبت هفته پژوهش جلسه ای به منظور معرفی خدمات آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه با حضور معاونین محترم پژوهشی و آموزشی دانشگاه و برخی از مسئولین محترم وزارت بهداشت در روز دوشنبه مورخ 97/9/26 از ساعت 13-11 در سالن طبقه ی 2 آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر علیرضا احمدیان رئیس دانشکده فناوری های نوین پزشکی و دکتر اسماعیل صدرالدینی معاون پژوهشی این دانشکده، با عرض خیر مقدم و خوشامد گویی سخنرانی را با معرفی کوتاهی از آزمایشگاه های تحت نظر دانشکده در ساختمان آزمایشگاه جامع آغاز کردند.
در ادامه جناب دکتر صحرائیان، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، ضمن تبریک هفته پژوهش به مدعوین، جایگاه آزمایشگاه جامع در ارائه خدمات تخصصی به پژوهشگران را بسیار مهم ارزیابی کردند و از دانشکده فناوریهای نوین پزشکی در برگزاری جلسه تجلیل کردند. ایشان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اطلاع رسانی در خصوص امکانات دانشگاه برای همگان را لازم دانستند و فرمودند اگر هر کدام از شرکت کنندگان در این جلسه این مهم را با اطلاع رسانی به دو نفر دیگر انجام دهد کافی خواهد بود. ایشان همچنین در خصوص موانع همکاری افراد بر روی پروژه های مشترک، مانع اصلی را عدم توسعه فرهنگ همکاری دانستند.
در ادامه کلیپی از مراحل ساخت و پیشرفت آزمایشگاه جامع تحقیقات پخش شد و دکتر زهرا عزیزی، مسئول آزمایشگاه های این دانشکده گفتند: آزمایشگاه دانشکده فناوریهای نوین پزشکی مشتمل بر 5 بخش آزمایشگاه عمومی، نانو تکنولوژی، سلولی مولکولی، حیوانی و رفتارشناسی انسانی بوده و در هر یک از این زمینه ها به صورت تخصصی آماده ارائه کارگاه و خدمات به سایر واحدهای دانشگاه می باشد بگونه ای که 20 درصد از دانشجویان شرکت کننده در کارگاه های رایگان دانشکده از دانشجویان دانشکده های دیگر دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشند، و این نشان میدهد نگاه ارایه خدمات در آزمایشگاه فرا دانشکده ای میباشد.
در ادامه دکتر رامین فاضل، مدیرعامل شرکت دانش بنیان لیوژن فارمد به تبیین ماموریت و چشم انداز، زمینه های فعالیت، خدمات، محصولات و تجهیزات شرکت لیوژن فارمد پرداختند. قابل ذکر است انواع آزمون های کنترل کیفی داروها و خدمات پژوهشی در حوزه های مختلف ژن، سلول، پروتئین و ویروس توسط این شرکت قابل ارائه می باشد. در این جلسه برنامه های آتی لیوژن فارمد معرفی گردیدند که از جملۀ آنها می توان به شناسایی این شرکت و دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان قطب ارائه دهندۀ خدمات پژوهشی کشور و دریافت GLP از سازمان غذا و دارو، تجاری سازی طرح ها و ایده های فناورانۀ پژوهشگران، حمایت از طرحهای مورد حمایت شرکت و سرمایه گذاری در این خصوص و ایجاد پورتال جامع خدمات پژوهشی و شبکه سازی این خدمات اشاره نمود.
در ادامه دکتر یونسی عضو هیئت علمی گروه علوم اعصاب این دانشکده به معرفی آزمایشگاه مطالعات مغز و رفتار پرداختند. ایشان گفتند: این آزمایشگاه در سال 96 توسط دانشکده فناوریهای نوین پزشکی با هدف تلفیق درک رفتارهای ارگانیسمهای زنده در سطوح مختلف سلولی مولکولی، بافت، ارگانیسم و سطوح اجتماعی راه اندازی شده است. علوم اعصاب از جمله دامنه های بین رشته ای است که با استفاده از دانش موجود در مورد مغز و با استفاده از تلفیق علوم مختلفی نظیر کامپیوتر، برق، بیو شیمی، روانشناسی، روانپزشکی، و اعصاب تلاش برای فهم عملکرد مغز و پیش بینیرفتار آن دارد. این آزمایشگاه با طراحی آزمایشات دقیق، روشهای visualization و استفاده از فناوریهای جدید نظیر واقعیت مجازی، طراحی و ساخت قطعات سفارشی با استفاده از پرینترهای سه بعدی و ابداع روشهای جدید علوم اعصاب در تلاش برای این است که یک آزمایشگاه پیشرو در این زمینه در دنیا باشد.
در انتهای جلسه دکتر منظم، مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه، در خصوص ارائه خدمات آزمایشگاهی سخنانی ایراد کردند. همچنین دکتر علیزاده، مدیر محترم سیاستگذاری و برنامه ریزی دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، جهت حمایت از تامین مواد مصرفی در حوزه ی آزمایشگاه اعلام همکاری نمودند.