برگزاری دومین همایش علمی بین‌المللی دانشجویان و اساتید ایرانی خارج از کشور

برگزاری  دومین همایش علمی بین‌المللی دانشجویان و اساتید ایرانی خارج از کشور

دومین همایش علمی بین المللی دانشجویان و استادان خارج از کشور با همکاری دانشکده فناوری های نوین پزشکی، اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا و بسیاری از انجمن ها و دانشگاه های دیگر با محوریت موضوعی پزشکی،‌ تکنولوژی، مهندسی و ریاضی، علوم انسانی و هنر در محل ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده فناوری های نوین پزشکی، دوشنبه و سه شنبه 12 و 13 دی 1401، دومین همایش علمی بین المللی دانشجویان و استادان خارج از کشور با همکاری دانشکده فناوری های نوین پزشکی، اتحادیه انجمن های  اسلامی دانشجویان در اروپا و بسیاری از انجمن ها و دانشگاه های دیگر برگزار شد. در این همایش که به صورت حضوری و آنلاین برگزار گردید، ضمن حضور دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر سعیدرضا عاملی، نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ نماینده نهاد رهبری و اعضای اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا؛ دانشجویان و استادان برجسته از حوزه های مختلف حضورداشتند.

در ابتدای این همایش دکتر حسین قنبری، رئیس دانشکده فناوری های نوین پزشکی و نماینده اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا، گفت: در سال گذشته اتحادیه تصمیم گرفت علاوه بر فعالیت های فرهنگی وارد حوزه علمی شود و هدف این بود که استادان و دانشجویان داخل و خارج از کشور با هم ارتباط بگیرند. اولین همایش در دوران کرونا به شکل مجازی برگزار شد؛ و امروز نیز دومین همایش با حضور استادان و دانشجویان از داخل و خارج کشور با فضای چند وجهی از حوزه های علوم پزشکی، فناوری، علوم انسانی و هنر با هدف هم افزایی برگزار می شود تا از ظرفیت های دانشگاههای داخل و دانشجویان و استادان خارج از کشور استفاده شود. این همایش در دور روز در پنل های مختلف موضوعی برگزار خواهد شد. همچنین باید بگویم دانشکده فناری های نوین پزشکی می تواند نماینده ارتباط پزشکی و فناوری با علوم پایه باشد.

در ادامه دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: تعداد محصولات فناورانه شده دانشگاه علوم پزشکی تهران بیش از تولیدات تمام محصولات صنعتی دانشگاه‌های دیگر در کشور است چرا که ما توانستیم ارتباط دانشگاه با صنعت را قوی کنیم و دانشجویان را وارد حوزه تخصصی و نیازها را شناسایی و مرتفع کنیم. از بهترین فناوری‌ها برای آموزش استفاده ‌شده و همه کلاس‌های این دانشگاه، هوشمند و با فناوری اطلاعات بسیار پیشرفته طراحی‌شده است. دانشگاه وقتی وارد این رقابت شد که دانشگاه‌های بزرگی از جهان خواستار این بودند که در اینجا حضور داشته باشند.

سپس دکتر سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، درباره ظرفیت علم و دانش گفت: همه ما می‌دانیم که دنیا بحران‌های زیادی را تجربه کرده و می‌کند؛ اما این سوال اساسی وجود دارد که برای برون رفت از مشکلات و چالش‌ها اعم از چالش‌های اقتصادی و اجتماعی چه باید کرد و در  یک کلمه برای انتقال از وضعیت بد به وضعیت خوب چگونه باید عمل کرد؟ پاسخ به این سوال در پیوند خوردن علم و ایمان است.  ایمان و علم دو ظرفیت متفاوت نیست بلکه یک ظرفیت به هم پیوسته است که به شهادت تاریخ توانایی حل مشکلات را داشته است و در هر جایی که ورود پیدا کرده توانسته وضعیت را تغییر دهد. برخی علم را از ایمان جدا می‌کنند، در حالی که پایه سکولاریسم جدا شدن دین از سیاست نبود بلکه جدا شدن دین از علم بود، علوم تجربی به عنوان علوم محسوس،  یافته علمی را محصول تجربه می‌داند و بقیه یافته‌های دانشی را اساسا در زمره قضایای علمی به حساب نمی‌آورد و دانش را محدود می‌کند به دانشی که امکان آزمایش آن وجود داشته باشد و نگاه دکارتی موضوع فهم کمی و ریاضی است. در واقع فلسفه علم و دین یک چیز است و بطور حتما دین و ایمان جهت دهند به علم و دانش هستند و مسیر و گزاره‌های درست علم را تعریف می کند.

بعد از سخرانی افتتاحیه، این همایش در 6 پنل با محوریت موضوعی پزشکی،‌ تکنولوژی، مهندسی و ریاضی، علوم انسانی و هنر با ارائه های استادان برجسته و دانشجویان داخل و خارج کشور در دو روز برگزار شد.