متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1403/01/26 - 10:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 619
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری آخرین نشست تخصصی هوش مصنوعی توسط دانشکده فناوری های نوین پزشکی

دانشکده فناوری های نوین پزشکی، آخرین نشست تخصصی خود را در حوزه هوش مصنوعی در سلامت در ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور متخصصان این حوزه در سالن حکیم برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده فناوری های نوین پزشکی، سه شنبه 15 اسفند1402 هشتمین نشست تخصصی هوش مصنوعی در سلامت در سالن حکیم ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

در ابتدای نشست دکتر عباس کبریایی زاده عضو هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد: امروز یکی از مخاطبان جدی هوش مصنوعی در بهداشت و درمان، حوزه دارو است.

هوش مصنوعی فرصت‌های خوبی را برای حوزه سلامت ایجاد می‌کند. کرونا با تمام اسیب‌هایی که به همراه داشت، ما را ۳۰ سال در حوزه مدیریت سلامت پیش برد و فعالان این بخش به ناکارآمدی‌های آن پی بردند. هوش مصنوعی می‌تواند به مدیریت داده‌ها، به کارگیری داده‌ها، امکان همگرایی و هم‌افزایی داده‌ها، تسهیل ارتباط داده‌ها در حوزه‌های مختلف، مدیریت مالی، تسهیل دسترسی به داروها، تسهیل رصد دارو، مشارکت بیماران، تسریع تحویل دیجیتال دارو، افزایش ابزارهای نظارتی و... تاثیر مثبت بگذارد.

البته در استفاده از این امکانات هوش مصنوعی باید مراقبت‌های اخلاقی در نظر گرفته شود تا منجر به ناامنی و آسیب‌های متعاقب آن نشود.آشنا کردن مهندسان و متخصصان حوزه هوش مصنوعی با حساسیت ها و دغدغه‌های حوزه سلامت بسیار اهمیت دارد.

در ادامه این نشست دکتر کاوه کاووسی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، مبحث زیر ساخت های ضروری اجرای هوش مصنوعی در طرح های حوزه سلامت را مطرح کرد که این زیرساخت ها به دو بخش cloud computing و Edge computing تقسیم می شود، که بسترسازی در زمینه اینترنت قوی در این حوزه به شدت نیاز است و بحث API ها برای برقراری ارتباط بین سیستم ها موضوع حیاتی است.

یکی از نقاط ضعف ما این است که تولیدکننده داده نیستیم، مهارت پزشکان و کادردرمان، مغز اصلی هوش مصنوعی در سلامت محسوب می شود. تکنولوژی هایی مانند بلاک چین وجود دارند که می تواند در محرمانگی داده ها مورد استفاده قرار گیرد و در نهایت استفاده کنندگان از هوش مصنوعی به همه ی این مطالب مطرح شده نیاز دارند ولازم است کمیته هایی شکل بگیرند که این نیازمندی ها را بررسی کرده و برای عموم تامین کند.

دکتر فرهاد نیلی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف از دیگر سخنرانان این نشست اشاره کرد: روند بیماری در ایران، دیابت، ریوی، سرطان و قلبی عروقی شیوع بیشتری دارند برای هرکدام از این ها مرتبا داده هایی در حال ثبت هستند که این داده ها و جمع اوری آن ها می تواند برای بیمارانی استفاده شود که درحال ورود به این بیماری هستند و می تواند برای پیشگیری استفاده شود.

و نکته مهم این است هنگامی که فرد به پزشک مراجعه می کند، اگر بیماری سبک زندگی باشد، پایش فرد بسیار مهم است که حافظه اشخاص نمی تواند آن را حفظ کند در حالی که تجهیزاتی وجود دارد که میتواند این پایش را انجام دهد. و حوزه داده های سلامت نیازمند پروتکل هایی هستیم که در آن حق استفاده از داده ها و مالکیت معنوی داده ها به طور کامل مورد استفاده قرار گیرد.

درادامه دکتر حسین ربانی رئیس بنیاد ملی نخبگان استان اصفهان، اشاره کرد رشد هوش مصنوعی مربوط به رشد تکنیک های سخت افزاری و نرم افزاری است که امید آن میرود که در چند سال آینده مبحث پزشکی شخصی سازی شده ممکن است جایگزین بسیاری از درمان های موجود شود چراکه آنالیز داده ها را به طور آنلاین پردازش می کند. که میتوان گفت انقلاب صنعتی چهارم است.که کل سیستم پزشکی متحول خواهد شد و مهم است که چقدر بخش حاکمیتی آمادگی آن را دارد.

سه بخش اصلی هوش مصنوعی شامل: داده، پردازش و محصولات هوش مصنوعی است که در حال حاضر بخش زیرساخت و سخت افزار کامل نیست و این قابل قبول نمی باشد.

در جمع بندی این نشست دکتر سید احمد رضایی دبیرعلمی نشست عنوان کرد: دانشگاه در گذشته تصمیم به تجمیع داده گرفت که در ادامه متوجه آن شدند که استاندارد شدن داده ها بسیار مهم است که درحال حاضر دانشگاه مجهز به یک بستر دستیابی به پردازش داده ها شد.

سخت افزارهای مورد نیاز برای این مهم : 1- تراشه های محاسباتی به بررسی کاربرد هایی از جمله تشخیص چهره مورد استفاده قرار می گیرد.  2- سخت افزارهای کوانتومی است که فعالیت آن در حد پردازش داده های خیلی بزرگ با سرعت بالا و زمان کم مورد استقبال قرار گرفته است.

3-مدارهای مجتمع خاص که کاربرد آن برای فناورهای مختلف از جمله تبدیل صدا به متن با گویش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

4- سخت افزار نوروفورمیک است که در تقلید سیستم عصبی انسان است.

مسئله مهم این است که در کنار ضرورت وجود خدمات دهنده ملی مرکزی نیازمندیم که به صورت محلی نیز این امکان فراهم شود. در واقع ما بایستی یک مگا پروژه بر اساس نیاز های محلی تعریف کنیم و هر بخش از آن را به یک استان بدهیم و پروژه های ملی را درسطح کشور توزیع کنیم.

  • گروه خبری : فرهنگ و سواد سلامت,حوزه ریاست,معاونت آموزشی,گروه زیست فناوری پزشکی
  • کد خبر : 263272
کلمات کلیدی
صدیقه غلامی
تهیه کننده:

صدیقه غلامی

تصاویر

تنظیمات پس زمینه