تاریخچه:

از سالهای پیش ورود به عرصه های نو علم فناوری در دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد توجه مسئولین و مدیران و اعضا ی هیئت علمی بود. لذا در حدود 6 سال پیش هسته اولیه اقدام عملی در خصوص راه اندازی دانشکده فناوری های نوین پزشکی در معاونت آموزشی دانشگاه با کمک اعضائ هیئت علمی دانشکده های مختلف خصوصا دانشکده پزشکی شکل گرفت و پس از مطالعات وسیع و جلسات منظم از صاحبنظران اقدام به اخذ موافقت اصولی این دانشکده انجام شد. باتوجه به اهداف تاسیس دانشکده، ابتدا نیروهای متخصص در دانشگاه که از توان علمی لازم جهت راه اندازی رشته های مورد نظر شامل نانو فناوری پزشکی، زیست فناوری پزشکی، پزشکی مولکولی، علوم اعصاب، مهندسی بافت و سلول درمانی و بیوانفورماتیک برخوردار بودند شناسائی شدند و گروههای آموزشی مورد نیاز تشکیل گردید. از سال 1383 در هسته های اولیه گروههای ‌آموزشی فوق برنامه های درسی رشته های مربوط در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی(PhD) تدوین و پس از اخذ مصوبه از وزارت متبوع، در خصوص پذیرش دانشجو اقدام گردید. در بهمن سال 1385 اولین دوره دانشجوی کارشناسی ارشد رشته نانوفناوری در گروه نانو فناوری پزشکی مشغول به تحصیل گردید. بدنبال آن در سال 1386 مجوز پذیرش اولین دورهPhD نانوفناوری پزشکی نیز صادر شد. در سال 1387 مجوز اولین دوره های رشته پزشکی مولکولی و زیست فناوری پزشکی نیز اعطا و با در نظر گرفتن 3 رشته مصوب، همزمان درخواست مجوز تاسیس دانشکده به دانشگاه ارائه گردید و در مدتی کوتاه پس از آن مجوز اولین دورهPhD علوم اعصاب اخذ شد، در اواخر سال نیز مجوز اولین دورهPhD مهندسی بافت اعطا شد. سر انجام آن که با تلاش وسخت کوشی بسیار بنای دانشکده فناوری های نوین پزشکی با طراحی وچیدمان جدید در فروردین ماه 1388 با حضور ریاست محترم دانشگاه ومسئولین گرامی رسما گشایش یافت.

چشم انداز:

رشد روز به روز تکنولوژی در عرصه های مختلف پزشکی در دنیا، نیاز به ارائه آموزشهای لازم، برای تربیت نیروی متخصص در این زمینه ها را توجیه می نماید. به علاوه، دستیابی کامل به دانش یک فناوری، بدون همکاری علوم مختلف مرتبط با آن، غیر ممکن به نظر میرسد. آنچه رشته فناوریهای نوین را در بین سایر رشته ها، برجسته می­نماید، ضرورت همکاری رشته­های مختلف در آن است. از این رو، دانشکده فناوریهای نوین قصد دارد، با همکاری اساتید برجسته، دانشجویانی تربیت نماید که توانایی انجام تحقیقات، با محوریت دستیابی به فناوریهای مورد نیاز کشور را داشته باشند.


رسالت :
رسالت ما مشارکت در توسعه و بهبود سلامت جامعه و ارتقاء موقعیت علمی دانشگاه درعرصه های ملی و بین المللی از طریق ایجاد بستر و فضای مناسب برای یادگیری و یاددهی دانش و فناوریهای نوین پزشکی به دانشجویان و همچنین بهره گیری از منابع و امکانات روز دنیا برای انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی و برقراری ارتباط فعال با سیاستگذاران و متولیان پژوهش و فناوری کشور می باشد.

 

ماموریت :

با توجه به چشم انداز فوق الذکر، ‌ماموریت این دانشکده به شرح ذیل می باشد:

  • شناسایی، جذب و بهره گیری از ظرفیتهای علمی و عملی کلیه ی کارشناسان، و اعضای هیت علمی در جهت  پیاده سازی برنامه های دانشکده
  •   پژوهش های کاربردی در حیطه دانش و فناوریهای نوین پزشکی
  • انعقاد تفاهم نامه با مراکز تحقیقاتی، گروه های آموزشی و مراکز درمانی و خدماتی دانشگاه در جهت استفاده بهینه از ظرفیت های دانشگاه
  • ایجاد روابط بین الملل در زمینه پژوهش ها و فناوریهای نوین پزشکی
  • پیوند بخش های بالینی و علوم پایه پزشکی با فناوری های نوین
  • ایجاد رویکرد خلق ثروت در دانشجویان رشته های فناوری های نوین با انجام پژوهش های بنیادی و کاربردی
  • فرهنگ سازی خلق ثروت در جامعه هیأت علمی
  • توسعه شرکت های دانش بنیان


ارزش ها:
 

  •  گسترش کمی و کیفی رشته های تحصیلات تکمیلی در علوم و فناوریهای نوین پزشکی
  •  اعتقاد به فرایند نوآوری وتلاش برای بروز خلاقیت ها و عملیاتی کردن ایده های آموزشی و پژوهشی در دانشجویان و اساتید
  •  ارج نهادن به جایگاه والای محقق و تحقیق و تکریم امر پژوهش
  • رعایت موازین شرعی و اصول اخلاقی در پژوهش
  •  پاسخگو بودن
  • کار گروهی