متن مورد نظر خود را جستجو کنید
  • تاریخ انتشار : 1402/12/23 - 08:25
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 213
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تعمیر و شروع فعالیت مجدد دستگاه اولتراسانتریفوژ آزمایشگاه جامع مرکزی توسط یکی از شرکتهای مرکز رشد دانشگاه

یکی از دستگاههای اولتراسانتریفوژ آزمایشگاه جامع مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران متاسفانه نزدیک به 8 سال پیش بدلیل خرابی موتور دستگاه از کار افتاده بود و با وجود تلاشها و پیگیریهای انجام شده بدلیل مسایل مربوط به تحریم و نبود گارانتی در تامین قطعات این دستگاه و اعلام هزینه های گزاف دلاری صرفا برای تامین قطعات از طرف شرکتهای متفرقه خارجی، همچنین عدم دسترسی به نیروهای تخصصی در این زمینه، منجر به بایگانی شدن این دستگاه در طی این سالیان شده بود. دانشجویان برخلاف نیاز شدید به این دستگاه جهت انجام پروژه های دانشجویی مجبور به خرید خدمت از سایر مراکز بعضا با هزینه های بسیار زیاد بودند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی، یکی از دستگاههای اولتراسانتریفوژ آزمایشگاه جامع مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران متاسفانه نزدیک به ۸ سال پیش بدلیل خرابی موتور دستگاه از کار افتاده بود و با وجود تلاشها و پیگیری های انجام شده بدلیل مسائل مربوط به تحریم و نبود گارانتی در تامین قطعات این دستگاه و اعلام هزینه‌های گزاف دلاری صرفا برای تامین قطعات از طرف شرکتهای متفرقه خارجی، همچنین عدم دسترسی به نیروهای تخصصی در این زمینه، منجر به  بایگانی شدن این دستگاه در طی این سالیان شده بود. دانشجویان برخلاف نیاز شدید به این دستگاه جهت انجام پروژه‌های دانشجویی مجبور به خرید خدمت از سایر مراکز بعضا با هزینه‌های بسیار زیاد بودند.

دستگاه اولترا سانتریفوژ یک دستگاه پیچیده و بسیار پیشرفته است که با سرعت بسیار بالا عمل میکنند و مولکولهای بسیار کوچکی را که نمیتوان با سانتریفوژهای معمولی جدا کرد را با استفاده از اعمال نیروی معادل صدها هزار برابر شتاب گرانشی زمین  به نمونه ها، جداسازی میکند. این دستگاه کاربردهای فراوانی برای مقاصد تحقیقاتی، درمانی و صنعتی در حوزه‌های بیولوژیک، پزشکی، زیست فناوری، تولید واکسن و…دارد.

بدلیل حیاتی بودن نقش این دستگاه در تحقیقات و فناوری دانشگاه و تقاضای بالای محققان و دانشجویان در استفاده از این دستگاه، در شهریور ۱۴۰۲ پس از آگاهی از این مشکل، شرکت کیمیا رهاورد که یکی از شرکت ها ی قمر مرکز رشد فناوری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تهران مستقر در دانشکده فناوریهای نوین پزشکی با مدیریت دکتر مریم فرهمندفر می‌باشد تعمیر دستگاه را بر عهده گرفت.

این  شرکت که با تکیه برتعهد و تجربه متخصصین خود تاکنون در حوزه تولید و تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی و صنعتی خدمات متعددی را به مراکز تحقیقاتی دانشگاههای سراسر کشور و همچنین مراکزی مانند شرکت داروپخش، شرکت داروسازی رازی، سازمان انرژی اتمی، پتروشیمی اراک و شازند ارائه داده است، پس از عیب یابی و تشخیص شکستگی شفت دستگاه که باعث از بین رفتن بولبرینگ و آسیب به موتور دستگاه شده بود، مراحل تعمیر و پیگیری سفارش تجهیزات مورد نیاز را آغاز کردند.

  از آنجا که اکثر قطعات در لیست قطعات تحریم شده قرار داشت فراهم کردن آنها با مشکلات و موانع زیادی همراه بود که خوشبختانه با تلاشهای بسیار زیاد مهندسین شرکت پس از پیگیری‌های فراوان از طریق شرکتهای مختلف وارد کننده و تطبیق نوع آلیاژ بکار رفته و متناسب سازی قطر بولبرینگ وارد شده با قطر شفت همچنین تجهیز سیستم خنک کننده دستگاه در مدت زمان قریب به شش ماه موفق به بازیابی دستگاه شدند.

هم اکنون این دستگاه پیشرفته با مشخصات ۴۰ هزار دور در دقیقه که تقریبا معادل نیروی جداسازی ۱۵۰ هزار برابر شتاب گرانشی زمین (g) میباشد برای جداسازی مواد در دسترس محققان و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار گرفته است .

  • گروه خبری : دستاوردهای علمی,رخدادهای علمی,افتخارات
  • کد خبر : 262010
کلمات کلیدی
صدیقه غلامی
تهیه کننده:

صدیقه غلامی

تصاویر

تنظیمات پس زمینه
متن مورد نظر خود را جستجو کنید